2016. január 31., vasárnap

Meggyszósz tej nélkül...

Bevallom volt  egy ici-pici lelkiismeret  furdalásom a tegnapi bejegyzésem miatt, ám nem fogom törölni.
Elértem azt a kort, amikor már ilyet is leírhatok.....

Szóval ma sokkal enyhébben fogadtam a kívánságokat, mint tegnap.
Megértőbb voltam, mi több, nem kevés empátiával fordultam a férjem felé.

És miután 130-ig elszámoltam, mosolyogva teljesítettem minden kérését.
Igen, lehet lassabban reagáltam, mert a fejben számolás nem az erősségem, de azért mégis csak sikerült, és így mind a ketten nagyon-nagyon elégedettek voltunk...azt hiszem.

Ma a szokásos vasárnapi ebédből, csak a csontleves marad meg, a rántott húst száműztem, beláthatatlan ideig, párolt-főtt hús, sós krumpli és meggyszósz lesz - tej,tejföl nélkül - .

Keresem a neten a recepteket, van is szép számmal, mert most nagyon divatos a tej érzékenység, szóval ezzel nem lesz gond.

A baj ott kezdődik, hogy a nem megszokott ízeket nem szereti(k), így nem jósolok hosszú időt ennek a receptnek.

De ezen nem fog múlni.

Nálunk nincs helye az újítgatásoknak, más, különleges ízek, ételek kipróbálásának.
Nálunk a reform konyha száműzve van....


Nagyon remélem hamar belátja, hogy eljárt felettünk az idő...mindenféle értelemben.
Muszáj haladni a korral, mert aki kimarad, lemarad.................

.És nincs újra játszási lehetőség.

5 megjegyzés:

  1. nálunk játszik a laktózmentes tej, tejföl, tejszín, túró, minden. A Lidl-ben és a Tecsóban veszem, és nem életveszélyes az áruk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. Csi ki fogom próbálni, mert nagyon úgy néz ki, hogy érzékenyek lettünk a tejre...nagy bánatomra, mett nagyon szerettem.....

      és valamiért névtelennek tett be ez az izé..................ehh

      Törlés
  2. Én viszont szeretek újítani, de előtte mindenképp fejben megpróbálom összeállítani hozzá a cuccost, mi illik bele, mi nem és persze milyen lesz ha... :)))
    A meggyszósz nálunk is kedvenc, vanília pudinggal sűrítem és egy kicsi tejszínnel lágyítom. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi igen, szeretem olvasni és nézni is a képeket a sokféle ételedről...:-)
      Sajnos nálunk a családom nemigen vevő az újdonságokra, szerencsére a meggyszósz tarolt:-)

      Törlés