2016. augusztus 10., szerda

A fasírt-tól a rakott kelkáposztáig.......



Nem vagyok egy gasztro angyal, de azért tudok főzni, és igen, van amikor szeretek is.

Mivel minden este prezentálnom kell a családnak valami vacsorát, így nagyon boldog voltam, hogy kitaláltam a fasírtot és valami főzeléket hozzá.
Nem is hinné senki mennyire nehéz ügy ez nálunk. A "Mi legyen a vacsora, mit ennétek?" kérdés.
Sokszor jobban lemerít ez , mint maga az effektív főzés.

Bevallom,jó párszor nincs kedvem-türelmem a napi munka után még ilyesmikkel bíbelődni, de ez érdekli a legkevésbé a tisztelt nagyérdeműt.

Szóval lelkesen siettem haza az augusztusi -októberben, átfagyva,elázva,  de azzal a csodálatos ötlettel, hogy legyen paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival......isteni,szeretjük - én is - , csúcs vacsora lesz belőle meglátjátok!

A rábeszélés sikerült, a család kiéhezve  várta mikor lesz kész.

Én pedig ügyesen összeraktam fejben,mit hogyan kell és milyen sorrendben, hogy gyorsan, egyszerre elkészüljön minden.

Pompás elképzelés, csak ott csúszott meg a dolog,  hogy a darált húst úgy készítettem el,  ahogy a rakott kelkáposztához kell.

Lesújtó volt a felfedezés.
Van két félig elkészített kajám - ja, kelkáposzta nem is volt otthon - és egy rakat éhes családtagom.
Sipirc a boltba, már felmosott a néni zárás előtt - biztosan nagyon örült a sáros lábamnak, de azért még beengedett- vettem kelkáposztát, és a zsákmánnyal hazarohantam.

Így lett rakott kelkáposzta és sós vízben főtt krumpli,paradicsom mártással.


Az  unokáimnak jegyeztem le, okulásul, hogy nem árt, ha a recept kint van a hűtőn, csak a biztonság kedvéért.................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése